Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Το προσθετικό τμήμα ενός εμφυτεύματος είναι καλό να αντιμετωπισθεί από οδοντίατρο ειδικευμένο στην αισθητική οδοντιατρική.



Μετά από την χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος από περιοδοντολόγο ή γναθογειρουργό, απαιτείται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός του προσθετικού τμήματος, έτσι ώστε τελικά αυτό να φαίνεται ότι βγαίνει σαν φυσικό δόντι μέσα από τα ούλα, ειδικά σε πρόσθιες περιοχές του στόματος.

Πως μπαίνουν τα εμφυτεύματα;

Μια λεπτομερής αξονική ακτινογραφία που απεικονίζει 3D το οστό δείχνει αν μπαίνουν εμφυτεύματα στη συγκεκριμένη περιοχή που λείπουν τα δόντια, και με ποια φορά ακριβώς θα μπουν, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό επιτυχίας τους.

εξειδικευμένος οδοντίατρος στα εμφυτεύματα που είναι γναθοχειρουργός η περιοδοντολόγος τοποθετεί με τοπική αναισθησία χειρουργικά μέσα στο οστό ένα εμφύτευα τιτάνιου που μιμείται τη ρίζα του δοντιού, σε σχήμα ρίζας δηλαδή. Το εμφύτευμα ενσωματώνεται μέσα στο οστό και γίνεται ένα με αυτό σε 2-6 μήνες ανάλογα με το σημειο τοποθετησης και την συσταση του οστου, οπως και αν προϋπήρχε στο σημείο φλεγμονή η κύστη.

Μετά το διάστημα αυτό το εμφύτευα είναι έτοιμο να φορτιστεί, να δεχθεί δηλαδή μια θήκη που μιμείται τη μύλη του δοντιού. Έτσι τελικά το εμφύτευα αποτελείται από μια ρίζα τιτάνιου ενσωματωμένο μέσα στο οστό το οποίο καλύπτεται από ούλα, στο οποίο βιδώνεται πρακτικά μια θήκη που μιμείται τέλεια ένα δόντι.